DIN fødselsforberedelse

DIN fødselsforberedelse

DIN fødselsforberedelse er et individuelt forløb på tre sessioner, hvor vi gennem samtale og fysiske øvelser forbereder dig fysisk og mentalt på din fødsel. To af sessionerne kan være med din fødselspartner, hvor jeg introducerer jer for smertelindrende teknikker, og hvordan din partner kan støtte dig igennem hele fødselsforløbet. Forberedelsen vil finde sted i dit eget hjem. Selv hvis du skal føde på et hospital opfordrer hospitalet til at du bliver i dit eget hjem indtil dine veer er regelmæssige og har en vis længde. For 1. gangs- fødende kan den første del af fødslen (latensfasen) være rigtig lang og derfor giver det rigtig god mening at forberede sig i hjemmet hvor denne første del af fødslen kommer til at foregå.

Session 1: DIG

Hvem er du som menneske og som kvinde? Hvad er dine ønsker og bekymringer for fødslen? Ved dette første møde vil vi sammen lægge en plan for, hvordan vi bedst kan klæde dig på til fødslen udfra den person du er.

Session 2: Fødslen A-Z (evt. med partner)

Information om fødslens faser. Hvad kan i forvente jer af et fødselsforløb og hvordan håndterer i udfordringer undervejs? Jeg gennemgår fødslens faser og informerer jer om forskellige former for medicinsk og alternativ smertelindring. Udfra samtale omkring jeres tanker og eventuelle bekymringer snakker vi om hvordan i bedst kan forberede jer til fødslen. Vi taler også om familiedannelse og den første tid med baby.

Session 3: Fødselsklar (evt. med partner)

Vi laver fødselsforberedende øvelser som er tilpasset dig fysisk og mentalt. Vi bruger visualiseringsteknikker, bevægelse og afspænding med fokus på åndedræt og nærvær. Du lærer at lytte til din krop og din intuition og får redskaber til smertehåndtering så du kan opnå tillid, indre balance og ro i sindet og blive klar til fødsel. Din partner får redskaber til at kunne støtte dig under fødslen.

Du vil modtage mine lydfiler med øvelser til visualisering, åndedræt og afspænding. Jeg anbefaler at du begynder at træne åndedræt, visualisering og afspænding i minimum 10-30 minutter dagligt fra den dag du starter din fødselsforberedelse (gerne fra omkring graviditetsuge 27-32)

Bækken model, kompendium v. Jordemoder Christina Birkshøj Friis, Fødselsterapeuten ApS
research, bibliography excerpt
Nammu Birth Wear, plantefarvet økologisk bomuld med urter og æteriske olier, til brug i graviditet og fødsel for et dybere åndedræt, fokus og velvære.