om

Hej, jeg hedder Nanna og jeg er kvinden bag Nammu Birth. Jeg er uddannet fødselsterapeut og billedkunstner. Jeg har født min datter på Hvidovre hospital i 2013, og jeg har siden min doula faglige uddannelse i 2020 deltaget i fødsler på Rigshopitalet, Herlev Hospital og Hvidovre Hospital som doula og fødselsfotograf.

Jeg brænder for at være med til at give kvinden den bedste fødselsoplevelse og start på livet som mor. Det fortjener hun. Når der passes godt på mor kan hun også passe bedre på sit barn, og dermed give barnet den bedste start i verden. Det er min fornemste opgave at skabe et trygt og roligt rum for dig under hele fødselsforløbet.

Som uddannet hos Fødselsterapeuten ApS har jeg viden om og erfaring med:

  • Kommunikation og terapeutisk samtale 
  • En dyb forståelse af i kropsstrukturer i den gravide krop og hvordan der gives den bedst mulige hjælp til den gravide og fødende 
  • Viden om graviditet, fødslens forløb, muligheder for smertelindring, fødestillinger, muligheder for at hjælpe til fremdrift.
  • Konkrete og praktiske teknikker til at fremme fødslen, smertelindre og skabe fokus.
  • Ammeteknik og hjælp til etablering af den nye familie og et støttende netværk omkring den.

I 2020 og 2022 har jeg taget kursus i rebozo-massage og postpartum rebozo-lukning ved Jordemoder Marta Orbis.

I 2021 har jeg påbegyndt studier i akupressur, æteriske olier, urter og aromaterapimassage til brug i forbindelse med graviditet og fødsel.

Primo 2022 er jeg blevet medlem af Foreningen for Danske Fødselsfotografer, og fra 2024 er jeg valgt til formand for foreningen.

I mit billedkunstneriske virke arbejder jeg med body art/performance, skulptur og fotografi. Jeg har i min kunstneriske praksis igennem mange år forsket i spørgsmål og perspektiver relateret til den kvindelige krop og aspekter omkring moderskab, graviditet og fødsel, fællesskaber og familieformer, psykologi, anatomi og lægevidenskabens historie og udvikling. Udover at deltage med værker på udstillinger underviser jeg i performancekunst (workshops) og billedkunstnerisk praksis (individuelle mentorsamtaler, foredragsholder). Jeg er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi, MFA Skulptur og Tidsbaserede Medier. Jeg har atelier i Valby.

I forbindelse med studier og arbejde har jeg i perioder i mit liv boet i Marseille (FR), London (UK), Beijing (PRC) og Athen (GR). Jeg bor i Valby, København, sammen med min kæreste Stathis og vores datter Vasilia. Jeg taler dansk, engelsk og græsk og har god forståelse af tysk, fransk, norsk og svensk.

Jeg har en holistisk tilgang til sundhed med stor inspiration i yoga, Qi gong, meditation og mindfulness. Derudover kan jeg lide at svømme, at danse, at synge, og gå lange ture i naturen.

Jeg ser mig selv som et menneske, som er meget åben og rummelig overfor meget forskellige mennesker.

Jeg vil glæde mig til at møde dig.

Nammu

“Goddess Sea”

“Goddess of the Waters of Creation”

“Mother who gave birth to the heavens and the earth”

“The fresh water ocean that the Sumerians believed lay beneath the earth, the source of life-giving water and fertility”

Nammu Birth Wear
Wearable Sculpture, 2x3x4 cm
Plant dyed Organic Cotton with Herbs & Essential Oils

Nammu Birth Trophy, 20x10x5 cm, Plant dyed Organic Cotton

Nammu Mother Salt, performance instruktion, fodbadesalt med olier og urter

The Chthonic Ones, glazed ceramics , 15x10x5 cm,

Flere Nammu Birth Works af Nanna Lysholt Hansen